rijopleiding
Lees hier meer over de stappen om je rijbewijs te halen, Autorijbewijs (B)

Intest

Voor dat je begint met je rijopleiding maken we eerst kennis met elkaar door middel van een proefles/intest. In deze proefles maak ervaar je direct hoe het is om auto te rijden.

Voor dat je achter het stuur kruipt maak je kennis met jouw rijinstructeur, Hij zal jou tijden de intest je toeverlaat en je steun zijn. In de auto leggen we je uit wat wij gaan doen en zo proberen wij een eerste indruk van jou te krijgen als persoon. Na de introductie in de auto over de knopjes in de auto en de hendels aan het stuur dan is het zover om te gaan rijden.

Je eerste kilometers

Tijdens de rit doe je verschillende dingen en maak je kennis met het verkeer. Je rijinstructeur begeleidt jou volledig en helpt je hier doorheen. Je eerste kilometers zullen heel spannend zijn en na een beetje gereden te hebben bespreken we wat we allemaal gezien en gedaan hebben en bespreken enkele situaties. We stoppen soms ook zodat je even op adem kan komen en bepaalde dingen kan laten bezinken.

Jouw rijinstructeur zal nu al een aardig indruk van je hebben van wat je allemaal al kan en wat je nog moet leren. Zo kan hij in kaart brengen en inschatten van jou voertuigcontrole, verkeersinzicht, en natuurlijk het aantal lessen wat je nodig hebt om je rijbewijs te halen.

Aan het eind van de intest

Je bent nu aan het einde van je intest/proefles gekomen en je rijinstructeur zal de rit rustig met je bespreken. Samen kijk je naar de mogelijkheden die Verkeersschool Perry jou kan aanbieden. Zo krijg je meteen een inzicht hoe lang jouw rijopleiding zal duren en wat je kwijt zult zijn voor je autorijbewijs.

Autorijlessen Autorijbewijs (B)

Om er voor te zorgen dat jij alle stappen op weg naar jouw rijbewijs zorgeloos aflegt, krijg je na de intest vooraf inzicht in jouw planning. Deze rijlesplanning is gebaseerd op jouw beschikbaarheid zodat je zeker weet dat je alleen rijles hebt als jij ook echt kunt! 

Je krijgt rijles in een goed onderhouden auto (handgeschakeld)  Het praktijkexamen vindt altijd plaats bij het CBR.

Je eerste rijles

Samen met jouw persoonlijke rijinstructeur ga je bij de eerste rijles een doelgericht stappenplan naar het praktijkexamen maken. Hier hebben wij het eerder ook over gehad bij de intest dus we kunnen het kort houden en lekker gaan rijden! (zie Intest)

Tijdens je opleiding en je rijlessen zal jouw rijinstructeur de voortgang bijhouden en erop toezien da je alle stappen goed doorlopt. Je zult veel praktijkervaring op gaan doen en met verschillende situaties in aanraking komen. Denk hierbij aan: bochtentechniek, omkeer opdrachten achteruit rijden, rijden op de snelweg, kijktechniek, hellingproef en parkeren etc!

Tussentijdse toets (optioneel)

Na een aantal rijlessen voel je dat je de auto steeds beter onder controle hebt en dat je veilig, maar vloeiend door het verkeer gaat. Je kruipt steeds dichter naar het examenniveau toe en als je er bijna klaar voor bent leg je de tussentijdse toets (TTT) af!

De tussentijdse toets is een soort proefexamen bij het CBR. Je rijdt samen met jouw rijinstructeur naar het CBR en hier maak je kennis met de examinator, net zoals bij het ‘echte’ praktijkexamen. Na een korte introductie ga je richting de auto en dan gaat het beginnen! Je laat zien hoe ver jij al bent in je rijopleiding, wat je allemaal kunt en hoe je de auto bedient. Onderweg krijg je de opdracht om 2 bijzondere manoeuvres te doen. Na de (TTT) hoor je wat jouw sterke punten zijn en jouw verbeter punten. En bij een voldoende een vrijstelling krijgen voor je Bijzondere manoeuvres.

Na de tussentijdse toets zul je richting het einde van je rijopleiding gaan, de laatste rijlessen staan voornamelijk in het teken van opwarmen en bijschaven van de techniek. Na weken van rijlessen ben je er dan: je gaat praktijkexamen doen bij het CBR!

Het Examen

Voordat je op het CBR aankomt zul je nog een uurtje voorrijden, zoals wij dat noemen. Je weet al hoe het gaat, dit heb je meegemaakt bij de TTT. Je maakt kennis met de examinator die jou zult gaan beoordelen en na de ogentest zul je in de auto stappen. Na een paar instructies en of korte vragen kun je de auto starten.

Tijdens de rit krijg je een aantal instructies van de examinator waar we heen gaan rijden. Halverwege het praktijkexamen loop je samen met de examinator nog een aantal verkeerssituaties door die we onderweg zijn tegengekomen en peilt hij verder jouw kennis over het verkeer. Als je bij jouw (TTT) een vrijstelling hebt gekregen voor je bijzondere manoeuvres dan hoef je tijdens je examen deze niet meer uit te voeren. Je keert terug naar het CBR en in de examenzaal krijg je feedback over de rit. We gaan natuurlijk ervan uit dat je te horen krijgt dat je geslaagd bent..!

Belangrijke info

Om een tussentijdse toets of het rijexamen voor je aan te vragen moet je ons daarvoor eerst machtigen. Je hebt hiervoor wel je DigiD voor nodig. Tevens is een Gezondheidsverklaring een vereiste. Maak eventueel gebruik van de onderstaande links om dit allemaal te regelen.

watsapp

Maak je gebruik van een iPhone of Android, dan kan je ons ook Whatsappen 

klik op het Whatsapp icoon rechtsbeneden