Opfrisles / cursus
Binnen een paar stappen weer zelfverzekerd op de weg

Je bent in het bezit van een rijbewijs maar je hebt al een geruime tijd niet of nauwelijks gereden, of door een andere reden durf je niet meer achter het stuur te zitten.

Wil je hier verandering in aanbrengen, dan is een opfrisles of cursus bij uitstek geschikt voor jou.

Bij verkeersschool Perry bent je aan het juist adres voor een opfrisles of cursus. Je gaat samen met je coach aan de slag en stellen samen een persoonlijk plan van aanpak op, natuurlijk rekeninghoudend met jouw wensen en eisen. 

Wat is een opfrisles?

Tijdens een opfriscursus leren we je weer effectief autorijden. Het is geen examen en zoals bij het CBR destijds. Het is eerder relaxed rijlessen zonder de druk om een rijbewijs te halen. Immers je hebt je rijbewijs al gehaald maar je hebt behoefte om nog wat dingen te oefenen.

De opfrisles is speciaal op jou afgestemd, dat wil zeggen jij bepaalt de onderdelen die we gaan herhalen en oefenen. En dit allemaal in jouw eigen tempo. Enkele onderdelen die aan de orde kunnen komen:

– Moeite met het benaderen van kruispunten en grote rotondes
– Druk stadsverkeer i.c.m. tram en bussen
– Moeite met beheersing van de koppeling , het afslaan van de motor
– Bijzondere verrichtingen zoals in vakken of fileparkeren en achteruitrijden
– Rijden op steile wegen of in een parkeergarage
– Herkennen van mogelijke gevaren en fouten van anderen op tijd zien
– Eenvoudige verkeerssituaties
– Complexe verkeerssituaties

In 3 stappen weer zelfverzekerd op de weg

Hoe gaan we te werk? We houden het graag simpel.

  1. Eerst bespreken we de punten die je lastig vindt op de weg en of je extra zou willen oefenen.
  2. Vervolgens maken we een persoonlijk plan van aanpak om alle belangrijk punten te oefenen. Onderdeel van dit plan is ook de inschatting van de benodigde lessen, heb je genoeg aan 1 of heb je meerdere rijlessen nodig.
  3. Daarna gaan we aan de slag. Tijdens de les krijg je van de rijinstructeur de nodige feedback met betrekking tot je theoretische kennis, kijkgedrag en verkeersinzicht. Na elke les bespreken we de vordering die gemaakt wordt en in hoeverre het eerder gemaakte plan doorlopen wordt.

We zijn er van overtuigd dat je met deze aanpak vorderingen zal maken en uiteindelijk meer zelf verzekerd de weg op zal gaan. Autorijden kan zo weer leuk en vooral praktisch worden. 

Helemaal als je bedenkt dat je met een auto bijvoorbeeld niet meer afhankelijk bent van een ander om je ergens naar toe te brengen en je niet meer afhankelijk bent van het Openbaar Vervoer. Je hebt met een auto de vrijheid om te gaan waar je naar toe wilt. 

Belangrijke info

Om een tussentijdse toets of het rijexamen voor je aan te vragen moet je ons daarvoor eerst machtigen. Je hebt hiervoor wel je DigiD voor nodig. Tevens is een Gezondheidsverklaring een vereiste. Maak eventueel gebruik van de onderstaande links om dit allemaal te regelen.

watsapp

Maak je gebruik van een iPhone of Android, dan kan je ons ook Whatsappen 

klik op het Whatsapp icoon rechtsbeneden